Az adatbázis tárolja a klubok, a játékosok (klubtagok), a pályák (versenyhelyszínek), a ranglista versenyek, a versenyeken elért eredmények adatait. A versenyzői kategóriák, a versenyek besorolása, a ranglista pontszám-táblázatok, és a számításokhoz szükséges egyéb technikai adatok standard kódtáblákban szerepelnek.

A rendszer lehetővé teszi a tárolt adatok teljes körű karbantartását (felvitelét, módosítását, törlését) az adatok ellenőrzésével. Az összes tárolt adatlap szerint lehet benne képernyőre lekérdezni, az adatok állományba exportálhatók. Alkalmas a korábbi rendszerben tárolt összes adat fogadására, ráadásul az új rendszerű ranglisták elkészítéséhez szükséges adatok tárolására. Az adatrögzítést minimalizálja, semmilyen adatot nem kell kétszer begépelni. A kész ranglisták szerkesztett formában papírra kinyomtathatók. A ranglistákat archiválás céljából xls típusú állományokba ki lehet menteni, valamint a Szövetség honlapján való megjelenítéshez kívánt txt formátumban is exportálhatók.
A ranglisták összeállításakor a rendszer, tetszőleges dátumhoz mérve, az utolsó 365 nap időszakából, paraméterként megadható számú versenyeredményt vesz figyelembe, minden játékost az adatlapján meghatározott ranglistán szerepeltetve. Külön listán szerepelnek a paraméterként magadható számú versenyhelyszínt teljesítő, illetve még nem teljesítő versenyzők.
A Ranglista rendszer egyben információs rendszerként működik, alkalmas az összes ranglista adat folyamatos tárolására, lekérdezésére, kigyűjtésére, válogatására, különböző szempontok szerint.